7 redenen om uit te gaan

Musicalsterren voor Haïti Foto AP A woman stands in a makeshift tent camp for earthquake survivors in Port-au-Prince, Friday, Feb. 5, 2010. A half-million Haitians who fled their shattered capital after the earthquake are starting to return to a maze of rubble piles, refugee camps and food lines, complicating ambitious plans to build a better Haiti. (AP Photo/Ramon Espinosa)
Musicalsterren voor Haïti Foto AP A woman stands in a makeshift tent camp for earthquake survivors in Port-au-Prince, Friday, Feb. 5, 2010. A half-million Haitians who fled their shattered capital after the earthquake are starting to return to a maze of rubble piles, refugee camps and food lines, complicating ambitious plans to build a better Haiti. (AP Photo/Ramon Espinosa) AP

1 politiek theater

De Verlichting is stuk

Utrecht: Stadhuis. Tijd: 20.00u. Prijs: 12/15 euro. www.theaterkikker.nl

Theatermaker Floris van Delft brengt naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart opnieuw het theatrale debat De Verlichting is stuk, ingegeven door zijn onvrede met de staat van onze democratie. Tot en met 1 maart maakt de voorstelling nog een tournee langs een aantal gemeenteraadzalen in Nederland. Iedere avond is een andere bekende uit de betreffende stad gastvoorzitter. De gastvoorzitter van vanavond is Vincent Bijlo, cabaretier en lijstduwer voor GroenLinks.

2 muziektheater

Lucretia van der Vloot

Amsterdam: De Kleine Komedie. Tijd: 20.15u. Prijs: 8,25-16,50 euro. www.dekleinekomedie.nl

Met haar nieuwste show Soulcabaret, een combinatie van liedjes en anekdotes, treedt Lucretia van der Vloot in de voetsporen van de r&b-diva Millie Jackson.

3 nieuwe muziek

KC Lab – Kon con

Den Haag: Korzo5HOOG. Tijd: 19.30u. Gratis. www.korzo.nl

Tijdens de KC Lab-avonden brengen studenten van het Koninklijk Conservatorium hun vers geschreven muziekstukken: van luit tot laptop en van zangeres tot dj. Ook nog op maandag 29 maart.

4 dans

We Solo Men

Groningen: Stadsschouwburg. Tijd: 20.15u. Entree: 8,75-17,50 euro. www.de-oosterpoort.nl

Deze dansvoorstelling van de Vlaamse choreografe Ann Van den Broek toont met vijf mannelijke dansers de spanning tussen de wil om te entertainen enerzijds en het onvermogen om te communiceren anderzijds. Ook nog op 1 maart in Theater Bellevue, Amsterdam.

5 expositie

LEF

Fotogalerie Rotterdam. T/m 10 mrt, ma-za 10.00-16.00, ma-wo ook van 19.00-21.00u. www.fotoacademie.nl

‘Lolita en de oosterse connectie’ is het thema van Fotoacademie Rotterdam tijdens de Rotterdamse Museumnacht op 6 maart. De subcultuur van de Japanse Lolita staat dan helemaal centraal. In de bijbehorende expositie LEF wordt vanuit diverse kunstdisciplines (o.a. schilderkunst, animatie, fotografie en manga) gereageerd op het lef van voornamelijk vrouwen om anders te durven zijn.

6 benefiet

Musical Helpt Haïti

Amsterdam: Theater Fabriek. Tijd: 19.30 & 21.30u. Kaarten: 49/59 euro. www.seetickets.nl

Ruim 60 musicalsterren, waaronder Liesbeth List, René van Kooten, Pia Douwes, Stanley Burleson, Kim-Lian van der Meij en Jim Bakkum, treden belangeloos op tijdens deze twee benefietconcerten voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

7 toneel

Halina Reijn: La voix humaine

Amsterdam: Stadsschouwburg. Tijd: 20.30u. Kaarten: 11,50-20 euro. www.ssba.nl

Ontroerende monoloog waarin Halina Reijn een wanhopige vrouw speelt die in de steek is gelaten door haar minnaar. La voix humaine werd in 1927 geschreven door de Franse dichter en theaterauteur Jean Cocteau. Ook op 9, 10, 12 en 13 februari en van 8 tot en met 12 juni (www.tga.nl).