Bleekgroen smeersel

Pesto van Jamie Oliver
Pesto van Jamie Oliver

Zou Jamie Oliver weten van de ‘classic & lovely green pesto’ die zijn naam en beeltenis draagt? In het glazen potje zit een stevig, bleekgroen smeersel. De pesto wordt in Italië gemaakt, dus Jamie zal de dagelijkse kwaliteitscontrole wel niet voor zijn rekening nemen. Anders zou hij wat basilicum en kaas ruiken, maar de weldadige en overweldigende geur van vers gemaakte pesto missen. Hij zou merken dat de substantie weinig smeuïg is, meer een pasta dan een pesto, en wat korrelig. Misschien komt dat door de cashewnoten. Wat doen cashewnoten eigenlijk in zijn ‘classic’ pesto? Maar vooral de smaak zou hem tegenvallen, zout en vooral zuur overheersen. Ongetwijfeld zou Jamie dan zijn naam van het etiket van de ‘classic & lovely green pesto’ halen en hem dan weer zelf maken in de vijzel. Of in de keukenmachine, zie het speedrecept hieronder. Dan was hij ook snel klaar, maar minder snel binnen.