Kouder

Het was gisteren en ook vandaag in delen van het land aan de zachte kant voor de tijd van het jaar. Morgen en zondag wordt een opstapje gemaakt naar een koudere periode.

De temperatuur daalt vanavond en vannacht tot rond het vriespunt. Daarbij is er veel bewolking en vooral in het noordoosten valt wat neerslag, die mogelijk winters van karakter is. Mede door de weinige wind ontstaat op veel plaatsen mist. Deze mist lost morgenochtend moeizaam op. Verder is het bewolkt en afgezien van wat motregen tijdens de ochtend in het noordoosten van het land blijft het overwegend droog. Er waait een zwakke tot matige oost- tot noordoostenwind. Het kwik loopt op tot 2 graden in het noorden en 6 graden in het zuiden.

Zondag wordt het met 0 graden op de Wadden tot plaatselijk 5 graden in Zeeland iets kouder. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar nog altijd ziet het er grijs uit door de vele bewolking.

De wind blijft op maandag in de oosthoek. Hierdoor wordt niet alleen koudere, maar ook drogere lucht onze kant op geblazen. Vooral in het oosten lijkt de zon af en toe een paar gaten in de bewolking te vinden. In het westen blijft het bewolkt. De temperatuurdaling zet verder door, met min 1 graad in Groningen tot lokaal 4 graden in het zuiden.

Vanaf dinsdag blijft het koud, met soms zon, soms wat sneeuw.