Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Sport in beeld

De Engelse voetballer David Beckham komt aan op Milanello, het trainingscomplex van AC Milan. Beckham speelt voor de Italiaanse club als voorbereiding op het WK. Foto AFP British soccer star David Beckham arrives at AC Milan's Milanello training center in Carnago on December 28, 2009. Beckham will be training with the team today as England coach Fabio Capello intends to bring him to the World Cup if the Los Angeles Galaxy midfielder will play regularly in his second stint with AC Milan. AFP PHOTO / Stringer
De Engelse voetballer David Beckham komt aan op Milanello, het trainingscomplex van AC Milan. Beckham speelt voor de Italiaanse club als voorbereiding op het WK. Foto AFP British soccer star David Beckham arrives at AC Milan's Milanello training center in Carnago on December 28, 2009. Beckham will be training with the team today as England coach Fabio Capello intends to bring him to the World Cup if the Los Angeles Galaxy midfielder will play regularly in his second stint with AC Milan. AFP PHOTO / Stringer AFP

Een man keert terug naar zijn werk. De feestdagen zijn voorbij. Hij is in een Duitse huurauto met Italiaans kenteken gestapt, heeft zijn sieraden omgedaan, een sjaal meegenomen om zich tegen de kilte van het Italiaanse noorden te beschermen en is niet onopgemerkt naar het terrein van zijn werkgever gereden.

Deze man blijft nooit onopgemerkt. Wanneer hij zelf geen aandacht trekt, doet zijn vrouw dat wel, met en zonder hem.

Niet gezien worden is geen optie. Wie wist dat hij op maandag 28 december om 11.00 uur op het privéplatform van het vliegveld Malpensa zou arriveren? De pers, maar hoe wisten ze dat? En vooral: waarom wil de pers dat weten? Om foto’s en filmpjes te maken van een beroemde voetballer die terugkeert naar zijn werk, mogelijk in de hoop dat zijn beroemde vrouw Victoria zou meekomen.

Maar Victoria was in hun kasteel in Engeland gebleven, bij de kinderen en bij Davids nieuwe hond, een bulldog, een kerstgeschenk van 200.000 euro. Dat weten we, omdat de pers dat weet.

Daarom weten we dat David samen met een vriend in een Audi stapte, zelf achter het stuur plaatsnam, snel wegreed en zich een uur en drie kwartier later op het trainingsveld van AC Milan meldde, de club die hij het komend half jaar net als vorig jaar zal dienen. En we weten dat hij weer een uur later samen met zijn teamgenoten trainde én dat hij scoorde.

Waarom kunnen we dat weten? Omdat David Beckham meer is dan een gewone man die naar zijn werk gaat. Hij is een voetballer – en dat is toch anders.