Dit is een artikel uit het NRC-archief

Media

selectie

Over het oriëntatievermogen van walvissen. Ein Blauwal beim Abtauchen vor der Azoren-Insel Faial. Blauwale zeigen die Fluke, wenn sie beim Fressen immer wieder schnell und tief abtauchen, um an mšglichst gro§e Mengen der KrillschwŠrme zu kommen. Honorarfrei - nur fŸr diese Sendung bei Nennung ZDF und Annette Scheffer
Over het oriëntatievermogen van walvissen. Ein Blauwal beim Abtauchen vor der Azoren-Insel Faial. Blauwale zeigen die Fluke, wenn sie beim Fressen immer wieder schnell und tief abtauchen, um an mšglichst gro§e Mengen der KrillschwŠrme zu kommen. Honorarfrei - nur fŸr diese Sendung bei Nennung ZDF und Annette Scheffer Annette Scheffer

documentaire

Beatrix, Majesteit. Documentaire van Michiel van Erp over de emoties en drijfveren van het staatshoofd aan de hand van hoogte- en dieptepunten uit het leven van een aantal naamgenoten: Bea’s, Trixen of Beatrixen, gefilmd in situaties die parallel lopen aan cruciale momenten uit het leven van de vorstin. (Herh.)Ned. 1, 13.10-14.25u.

informatief

Onze schatten. In deze nieuwe, achtdelige serie gaan Marian uit Amsterdam, Mo uit Utrecht, Arantxa uit Den Haag en Mitchel uit Rotterdam op zoek naar bijzondere monumenten en plekken in deze vier steden. Ze openen deuren die normaal gesloten blijven en vragen alles wat in hen opkomt. Geïnterviewd worden architecten, cultuurhistorici, stedenbouwkundigen en gebruikers van de gebouwen. Vandaag: Het Binnenhof in Den Haag en de bruggen van Rotterdam.Ned. 2, 16.10-16.40u.

Annie M.G. Achter de schermen. Vooruitblik op de 7-delige tv-serie Annie M.G. die vanavond begint (zie ook pagina Kunst). Met fragmenten uit de serie en liedjes en teksten van Annie M.G. Schmidt die in de serie zijn verwerkt. Ook komen de makers van de serie aan het woord: scenarioschrijvers Tamara Bos en Mieke de Jong en regisseur Dana Nechushtan. Voorts de actrices die de schrijfster in drie levensfases spelen, Annemarie Prins, Malou Gorter en Sanne Vogel, en de acteurs Tom Jansen en Gijs Scholten van Aschat. (Herh.)Ned. 1, 17.00-17.50u.

Andere Tijden Sport. Yvonne van Gennip won in 1988 in Calgary drie gouden medailles, waarmee ze afrekende met de jarenlange hegemonie van de Oost-Duitse vrouwen Karin Kania en Andrea Ehrig. Van Gennip komt uitgebreid aan het woord, maar ook praten Kania en Ehrig openhartig over de dagelijkse sport- en dopingpraktijk ten tijde van de DDR.Ned. 1, 22.55-23-37u.

kunst

Kunststof tv. Gasten: zangeres Mathilde Santing over haar nieuwe theatershow, Joyce Roodnat, journalist van deze krant, over films met als onderwerp het filmmaken en schrijfster Annelies Verbeke over haar nieuwe boek Vissen Redden. Naar aanleiding van de 90ste verjaardag van Hetty Blok kijken Loes Luca en Barry Stevens terug op de televisiecarrière van deze actrice.Ned. 2, 17.40-18.20u.