Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Onderzoek onlusten Culemborg

De politie onderzoekt de incidenten die in de nieuwjaarsnacht plaatsvonden in de wijk Terweijde in Culemborg.

In de wijk ging een auto in vlammen op, waarna onrust ontstond tussen groepen Molukse en Marokkaanse jongeren. Later in de nacht reed een automobilist in op enkele mensen. Agenten werden bekogeld met vuurwerk en stenen.

Het werd pas rustig toen bewoners werd gesommeerd naar binnen te gaan. Desondanks reed een automobilist om vijf uur ’s ochtends in op een groepje mensen in een voortuin, met enkele gewonden tot gevolg. De auto belandde tegen de gevel van een huis. Omstanders mishandelden na het incident twee inzittenden van de auto. De politie hield in totaal drie inzittenden aan op verdenking van poging tot doodslag.

In Terweijde was het vorig jaar al eerder onrustig tussen groepen jongeren die elkaar herhaaldelijk in de haren vlogen. Bemiddeling door de gemeente haalde weinig uit. De politie heeft een al bestaand rechercheteam uitgebreid. Opsporing van verdachten heeft de hoogste prioriteit, aldus de politie. (ANP)

Eerdere artikelen over Terweijde zijn te lezen via nrc.nl/binnenland