Dit is een artikel uit het NRC-archief

Economie

Raval

Voor een verhaal (rechts) in de papieren krant van gisteren, was ik vorige maand in Barcelona. In de wijk Raval klagen burgers over de overlast door drugs, toeristen, criminelen en prostituees. Gastheer in de wijk was Jordi Matador van het platform Rafal per Viure, een bewonersgroep die spandoeken (links) in de wijk heeft opgehangen en

Voor een verhaal (rechts) rubriekBarcelona in de papieren krant van gisteren, was ik vorige maand in Barcelona. In de wijk Raval klagen burgers over de overlast door drugs, toeristen, criminelen en prostituees. Gastheer in de wijk was Jordi Matador van het platform Rafal per Viure, een bewonersgroep die spandoeken (links) pancarta in de wijk heeft opgehangen en die dit weblog bijhoudt. Matador vertelde ook over de geruchtmakende foto’s die El País in de zomer afdrukte en die tot ver buiten Spanje werden overgenomen. Bijvoorbeeld in dit artikel in De Telegraaf.