Overige films

Hector (Stijn Coninx, 1987, Bel/Ne). In de lage landen onverwacht succesrijk speelfilmdebuut van komiek Urbanus. Als onnozele bakkersknecht krijgt hij ruimschoots gelegenheid om de filmhandeling ondergeschikt te maken aan zijn fratsen. Ook met Frank Aendenboom, Sylvia Millecam. Eén, 20.50-22.26u.

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (Gore Verbinski, 2006, VS). In tweede deel van trilogie over piraten met o.a. Johnny Depp en Orlando Bloom blijkt Jack Sparrow een bloedschuld te hebben bij de kapitein van de Vliegende Hollander. Maar het werkelijke avontuur is de virtuoze manier waarop alle invallen, grappen en stunts bij elkaar worden gehouden. BBC1, 21.00-23.20u.

Addicted to Love (Griffin Dunne, 1997, VS). Regiedebuut van acteur Dunne. Nogal voorspelbare, romantische tragikomedie over afgunst, liefde en wraak. Matthew Broderick en Meg Ryan bespieden hun beider ex-geliefden die thans een verhouding hebben: Kelly Preston en Tchéky Karyo. Net5, 23.10-1.05u., onderbroken door klok & vuurwerk.

And Now for Something Completely Different (Ian McNaughton, 1972, Engeland). Bioscoopcompilatie van sketches van Monty Python’s Flying Circus. Ned.2, 1.00-2.25u.