Overige films

Ja zuster, nee zuster (Pieter Kramer, 2002, Nederland). Regisseur Kramer en scenarist Frank Houtappels, eerder verantwoordelijk voor de toneelbewerking van de tv-klassieker voor het RO-theater, laten triomfantelijk zien dat je ook in Nederland een echte grootscheepse filmmusical kunt maken. Pakte even vilein als betoverend uit. Met Loes Luca als Klivia en Paul R. Kooij als boze buurman. Ned.2, 17.30-19.15u.

Babel (Alejandro Gonzàlez Iñárritu, 2006, VS/Mex/Fra). Regisseur Iñárritu en scenarist Guillermo Arriaga maakten na Amores Perros en 21 Grams een weergaloze film waarin vier verhaallijnen niet-lineair ontvouwd worden. Het ongelukkig getrouwde Amerikaanse stel Brad Pitt en Cate Blanchett, het dove Japanse pubermeisje en haar vader, de Mexicaanse nanny in San Diego en een Afrikaanse herdersgezin kampen met misverstanden, ondergaan een ongehoorde crisis en vinden uiteindelijk loutering. Vol uitroeptekens, maar ook wijs en meeslepend. Ned.3, 22.00-0.20u.

The Sixth Sense (M. Night Shyamalan, 1999, VS). Bruce Willis probeert als kinderpsychiater hulp te bieden aan jochie (Haley Joel Osment) dat wordt belaagd door de geesten van overledenen. Briljante psychologische thriller groeide uit tot opmerkelijk kassucces. Net5, 22.15-0.15u.