November

9 Chris van Veen (1922) was, behalve oud-minister van Onderwijs, oud-voorzitter van het Verbond van Nederlandse Ondernemingen. Met vakbondsleider Wim Kok legde hij de basis voor het Akkoord van Wassenaar.

10 De zelfmoord van Robert Enke (1977), een van de beste keepers van Duitsland en doelman van het nationale elftal, was een zware schok voor Duitsland.

10 De populaire en invloedrijke oud-legerleider James Kazini (1957?) was lange tijd een van de machtigste mannen van Oeganda. Hij werd doodgeslagen door een geliefde.

15 De Servische patriarch Pavle (1914) sprak zich uit voor vrede in Joegoslavië. Maar hij nam nooit afstand van het Servische nationalisme.

20 Actrice Josine van Dalsum (1948) speelde vaak sterke vrouwen. Ook de laatste jaren van haar leven bracht ze op het toneel door. Ze was én speelde een actrice met kanker.

24 De Thaise oud-premier Samak Sundaravej (1935) werd door zijn voorganger Thaksin in het zadel geholpen. Daarna ging hij zijn eigen gang. Befaamd was hij door een kookprogramma op tv.

26 Muzikaal entertainer Pia Beck (1925) blonk uit aan de piano met muziek die tegen de jazz aanhing en altijd flair uitstraalde.

27 De Amerikaanse musicoloog H.C. Robbins Landon (1926) was de herontdekker van de opera’s van Haydn. Hij schreef gedegen, toegankelijke studies.