Kort nieuws voorpagina

VS willen militaire samenwerking met Jemen uitbreiden

Washington, 31 dec. - De Amerikaanse regering onderzoekt hoe ze de samenwerking met Jemen op militair en informatiegebied tegen de extremisten van het regionale filiaal van Al-Qaeda kan uitbreiden. Pagina 5

Zorg duurder na fusie ziekenhuizen

Amsterdam, 31 dec. - Bij de fusie van ziekenhuizen in Rotterdam en het Gooi is de zorg duurder geworden. De samengevoegde ziekenhuizen kunnen als regionale monopolisten prijsverhogingen afdwingen, zegt de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Pagina 3

Celstraffen na dood jongen in container

Enschede, 31 dec. - De rechtbank in Zutphen heeft de vier jongens die betrokken waren bij de opsluiting en dood van de 16-jarige Tano Jansen uit Apeldoorn gevangenisstraffen opgelegd tot twee jaar. Pagina 2

Meer politie tegen overvallen Limburg

Maastricht, 31 dec. - De politie in Noord- en Midden-Limburg zet extra mankracht in na een reeks overvallen de afgelopen weken. Vooral rond openings- en sluitingstijd wordt extra gesurveilleerd bij winkels. Pagina 2

Initiatief voor een nieuwe jazz-zender

Rotterdam, 31 dec. - Jazzmusici Benjamin Herman, Hans Dulfer en Eric Vloeimans, het North Sea Jazz Festival en platenlabels steunen het initiatief voor een nieuwe jazz-zender, Radio Jazz. Pagina 9

Oud-president Wahid overleden

Jakarta, 31 dec. - De Indonesische oud-president Abdurrahman Wahid (69), alias Gus Dur, is gisteren overleden. Hij was de eerste gekozen president van zijn land na de val van Soeharto. Pagina 4

Brit komt na2,5 jaar vrij in Irak

Bagdad, 31 dec. - De Britse consultant Peter Moore die in mei 2007 in Bagdad werd ontvoerd, is gisteren vrijgelaten. Pagina 5

Arjen van der Kieft naar Winterspelen

Heerenveen, 31 dec. - Arjen van der Kieft heeft zich geplaatst voor de Olympische Winterspelen. De schaatser eindigde op de 10 kilometer bij het olympisch kwalificatietoernooi als tweede achter Bob de Jong. Pagina 11