Kort nieuws Economie

VEB: Broeders topman van 2009

Amsterdam, 31 dec. - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft topman John Paul Broeders van tankopslagbedrijf Vopak uitgeroepen tot bestuursvoorzitter van 2009. Ruim 2.500 beleggers brachten hun stem uit via de website van de VEB. Vopak verhoogde in 2009 twee keer de winstverwachting terwijl andere bedrijven hun doelstellingen vanwege de economische crisis moesten verlagen. Het aandeel Vopak presteerde goed op de beurs. In het afgelopen jaar verdubbelde de waarde, terwijl de AEX-index in Amsterdam met ruim eenderde omhoog ging. Broeders is sinds 2006 topman van Vopak. (ANP)

Wessanen verkoopt dochter Righi

Urecht, 31 dec. - Voedingsmiddelenconcern Wessanen heeft zijn Italiaanse diepvriesmerk Righi verkocht aan het lokale management en een investeringsmaatschappij. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend, zonder financiële details te noemen. Righi is gespecialiseerd in de productie van kant-en-klare diepvriesproducten uit de streek Emilia-Romagna. Righi had in 2008 een jaaromzet van ongeveer 7 miljoen euro. (ANP)

Hoger bod voor DIM Vastgoed

Amsterdam, 31 dec. - Het Amerikaanse Equity One biedt 7,30 dollar in contanten per aandeel op vastgoedbedrijf DIM Vastgoed. Dat is 18,5 procent meer dan het bod dat de investeerder eind november uitbracht. Dat meldde DIM Vastgoed vanochtend. Equity One heeft al bijna 75 procent van de aandelen van DIM Vastgoed in handen. DIM liet destijds weten het overnamebod te bestuderen. Het nieuwe bod van Equity One komt neer op een totale waarde van ruim 60 miljoen dollar (41,6 miljoen euro) voor DIM Vastgoed. (ANP)