infographics!

Een krant is een dagelijks Gesamtkunstwerk, waar naast verslaggevers, fotografen, illustratoren, eindredacteuren, vormgevers en documentalisten ook infographics-redacteuren aan meewerken. Zij maken de kaarten (weerkaartjes), grafieken (beurskoersen), kortom alle ‘informatieve illustraties’ die de krant bevat.

Maar een infographic kan méér zijn. Om dat te laten zien, bevat de krant er vandaag ruim dertig. Want de overzichten in een oudjaarskrant, waarin nrc.next vooruitblikt op 2010 (en een paar keer ook terugkijkt), lenen zich bij uitstek voor infographics.

Vaak staan bij infographics in nrc.next alleen de initialen van de maker. Dat is voor deze keer wel erg anoniem. De infographics-redacteuren die aan deze krant meewerkten zijn: Pepijn Barnard, Roland Blokhuizen, Joris Fiselier, Fokke Gerritsma, Ruiter Janssen, Marien Jonkers, Roos Liefting, Yassine Salihine en Stella Smienk. De infographic op de Zin-pagina werd gemaakt door Charles Joseph Minard. Maar dat was al in 1869.

plaatsvervangend chef nrc.next

    • Ward Wijndelts