Foto's om mee te nemen

Elke dag komen er duizenden foto’s binnen op de krant. Zo zitten we op de eerste rij bij het wereldnieuws. Af en toe geven foto’s ons zelfs het gevoel dat we er midden in zitten. Beelden met een verhaal, waarbij je voelt wat er vooraf ging en waarvan je je afvraagt hoe het verder loopt. Het zijn niet altijd de belangrijkste gebeurtenissen, maar wel de beelden die ik wil meenemen naar volgend jaar.

Van een Amerikaans soldaat die in allerijl in boxershort naar zijn post is gerend, of twee kinderen die glunderen bij klimaatverandering van de aarde. De eerste vrouwelijke bewoners van het veteranenrusthuis brengen de heren heerlijk in de war en het Palestijns-Israëlische conflict lijkt even een kat-en-muisspelletje. 2009 was het jaar waarin de Mexicaanse drugsoorlog op ons scherm binnenkwam en een Hondurese hoed plots nieuws werd. Het jaar waarbij het portret van twee Afghaanse zussen ontroert. Gewoon omdat je wilt weten hoe het verder met ze gaat. Ook in 2010.

Evert Hermans

RNPS IMAGES OF THE YEAR 2009 - Dorothy Hughes (L) and Winifred Phillips (2nd L) pass male Chelsea pensioners during a photocall in central London March 12, 2009. The two women are the first to be allowed into the ranks of The Royal Hospital Chelsea, retirement home to some 300 veteran British soldiers, and recognised by their distinctive scarlet uniforms. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN MILITARY HEALTH SOCIETY ROYALS) REUTERS

Sluitertijd

    • Evert Hermans