Film van de dag

Pink Panther, The (1963) Pers: Peter Sellers, Capucine Dir: Blake Edwards Ref: PIN005CL Photo Credit: [ United Artists / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

The Pink Panther. Doldwaze komedie met hoog slapstickgehalte, de eerste uit een lange reeks, waarin de toen nog relatief onbekende Peter Sellers voor het eerst was te zien als de immer blunderende inspecteur Clouseau. Hij jaagt in Zwitserland op The Phantom, de dief (David Niven) die de zwaarbeveiligde, peperdure Pink Panther-diamant stal. De heerlijke muziek, inclusief het zwaar aanstekelijke Pink Panther-thema, werd geschreven door Henry Mancini, de vaste componist van regisseur Blake Edwards. Perfect vermaak voor de katerige eerste avond van het nieuwe jaar.(Blake Edwards, 1963, VS/GB), Canvas, 20.40-22.40u.André Waardenburg

    • André Waardenburg