vandaag

In het nieuws:

In de haven van Den Helder komt commandofregat Hr Mrs Evertsen aan, het schip dat zich heeft ingezet voor de bestrijding van piraterij in de wateren rond Somalië. Net nu bekend werd dat maandagnacht een Britse tanker daar is gekaapt door piraten.

Uitspraak van rechtbank Zutphen in de zaak van de dood van de zestienjarige, slechthorende, jongen die werd opgesloten in een zeecontainer op een bedrijventerrein in Apeldoorn. De twee verdachten van 15 en 19 jaar wordt onder meer wederrechtelijke vrijheidsberoving ten laste gelegd. Er is vijf jaar geëist.

Persconferentie in Den Haag met minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken, PvdA) als ad interim minister van Justitie, over de veiligheidsonderzoeken die in Nederland zijn gehouden naar aanleiding van de mislukte aanslag met Kerst op het vliegtuig van Schiphol naar Detroit.