Torres bezorgt Liverpool zege

In de 93ste minuut heeft de Spaanse voetballer Fernando Torres zijn ploeg Liverpool gisteravond aan de overwinning geholpen. Tegen Aston Villa werd het 0-1. Dirk Kuijt stond op Villa Park weer in de basis. Collega-international Ryan Babel mocht een kwartier voor tijd invallen voor Alberto Aquilani, maar de oud-Ajacied kon de beslissing niet forceren. Torres, die tot dat moment nog niet al te veel had laten zien, slaagde daar ver in blessuretijd wel in: 0-1. De ploeg van de Spaanse trainer Rafael Benitez steeg naar de zevende plaats en staat op twaalf punten van koploper Chelsea. Hull City, met degradatie bedreigd, voegde een kostbaar punt aan zijn totaal toe door 2-2 te spelen bij naaste concurrent Bolton Wanderers, dat vandaag coach Gary Megson ontsloeg. Bolton leidde na ruim een uur comfortabel met 2-0 door treffers van Ivan Klasnic en Kevin Davies. Dat was voor Hull-coach Phil Brown het sein Jan Vennegoor of Hesselink in de ploeg te brengen. De Nederlander scoorde niet maar inspireerde zijn ploeg wel. Stephen Hunt scoorde tweemaal; de gelijkmaker produceerde hij tien minuten voor tijd op aangeven van Vennegoor. Daarmee was het lot van Bolton-coach Megson bezegeld.

In de Belgische competitie verloor titelverdediger Standard Luik gisteravond in Brugge met 2-0 van Cercle. Standard heeft na negentien duels pas 28 punten, veertien minder dan koploper Anderlecht. De club uit Brussel heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Voor Cercle scoorden Dominic Foley en Hans Cornelis.

Jean-Pierre Papin won in dienst van Olympique Marseille de Gouden Bal als beste voetballer van Europa, maar hij voelt zich niet te goed om onderin de tweede divisie van Frankrijk aan de slag te gaan. Châteauroux, nummer zestien van de Ligue 2, presenteerde de46-jarige Papin gisteren als nieuwe trainer. Hij was eerder coach van RC Strasbourg en RC Lens. Als spits droeg hij de shirts van onder meer Club Brugge, Marseille, AC Milan, Bayern München en Girondins Bordeaux. (ANP)