Poedersneeuw

Tot en met de jaarwisseling valt er nog wat poedersneeuw, maar in het eerste weekend van januari wordt het snel kouder en volgen een paar ijsdagen met ’s nachts lokaal strenge vorst.

Voor het zover is, zijn er in Nederland nog grote verschillen. In het noorden ligt plaatselijk een pak sneeuw van meer dan 5 cm, in de rest van het land heeft het vandaag vooral geregend bij temperaturen boven nul tot 8 graden in Limburg.

Vanavond en vannacht wordt het ook in het midden van het land wat frisser met af en toe sneeuw. Op veel plaatsen komt de temperatuur rond het vriespunt uit. In Zeeland, Brabant en Limburg blijft het een paar graden boven nul.

Ook op de laatste dag van het jaar overheerst de bewolking en valt er soms een beetje sneeuw. In vrijwel het hele land blijft de temperatuur rond het vriespunt schommelen terwijl het in het zuidoosten van Brabant en Limburg 3 tot 7 graden is. In het zuidoosten valt dan ook wat regen.

Tijdens de jaarwisseling staat er een ijzige noordoostenwind en vriest het overal licht, ook in Brabant en Limburg. Soms valt er wat sneeuw.

Op Nieuwjaarsdag sneeuwt het vooral in het oosten van het land. Het is fris met maximumtemperaturen rond het vriespunt.

In het weekend wordt het snel kouder.