Overige films

The Lord of the Rings: The Return of the King (Peter Jackson, 2003, VS/N-Zeeland/Dui). Voor de fans was het geruststellend: het derde en laatste deel, 3 uur en 21 minuten, een waardig slot van een magistrale trilogie. De elf Oscars waren dan ook geen verrassing. RTL4, 20.30-0.05u.

Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events (Brad Silberling, 2004, VS). Eerste speelfilm naar de kinderboeken van Lemony Snicket. Drie steenrijke weeskinderen worden meegesleept in een afschuwelijke achtbaan die hen voert langs hebberige voogden en volstrekt incapabele verzorgers. Onweerstaanbaar grappig. SBS6, 20.30-22.30u.

Girl with a Pearl Earring (Peter Webber, 2003, VS/Engeland). Het raadselachtige meisje uit 1655 van Vermeer blijkt, sinds de roman van Tracy Chevalier waarop deze film werd gebaseerd, Griet te heten en een dienstmeid te zijn in huize Vermeer. Met veel zorg is het zeventiende-eeuwse Delft gestalte gegeven. Scarlett Johansson speelt het meisje. Colin Firth is de schilder. Canvas, 20.40-22.20u.

Pluk van de Petteflet (Ben Sombogaart & Pieter van Rijn, 2004, Nederland). Verfilming van tekst en tekeningen van klassiek kinderboek uit 1971 van Annie M.G. Schmidt. Met Janieck van de Polder als Pluk. Morgen, Ned.3, 11.00-12.25u.