op nrcnext.nl

Mijn grootste ontdekking

In de serie ‘mijn grootste ontdekking van de jaren nul’ beschrijft blogger Ernst Jan Pfauth hoe hij aan het bloggen kwam. Omdat hij aan het begin van dit decennium te oud was voor Lego, namelijk dertien, maar hij wel de behoefte had iets te bouwen. Een simpel boekje met de titel Pakkende websites maken bracht hem op het idee. Na het bestuderen van html (en eindeloos klooien), bouwde hij op zijn vijftiende drie sites. Drie jaar later diende de volgende internetobsessie zich aan. Bloggen. Eerst van achter de schermen bij Pauw & Witteman, daarna vanuit de VN en weer later vanaf internetconferenties. „Inmiddels is het mijn baan”, schrijft hij. „Net als duizenden andere schrijvers, kunstenaars, artiesten, reclamemakers, journalisten en hobbyisten heb ik de afgelopen tien jaar een prachtig podium gevonden. Eén zonder drempels. Do it yourself-media hebben ons creatiever gemaakt.”

Hoe krijg je toch heldere ijsblokjes?

Met het oog op de komende Oud en Nieuwfeesten antwoord op de prangende vraag: hoe krijg je toch heldere ijsblokjes. Wetenschapsredacteur Karel Knip beschrijft waarom ze in je eigen koelkast altijd troebel worden en wat je daartegen kan doen. Verder recepten voor gekleurde blokjes en blokjes met rozen en fruit.