Kort nieuws Sport

Vertrek van Honda naar CSKA Moskou lijkt aanstaande

VENLO, 30 Dec. - Het vertrek van Keisuke Honda bij VVV-Venlo is aanstaande. De club is dicht bij een akkoord met CSKA Moskou over de transfer van de Japanner. „Iedereen heeft wat water bij de wijn gedaan en we komen nu steeds dichter bij elkaar. Ik heb goede hoop dat we er een dezer dagen uit gaan komen”, zei VVV-voorzitter Hai Berden gisteren. CSKA was al langer geïnteresseerd in de 23-jarige middenvelder, maar de Japanner heeft volgens Berden pas sinds anderhalve week interesse. „Rusland schrikt toch veel mensen af, maar voor Honda is het dichter bij huis, hij gaat Champions League spelen en meer geld verdienen.” (ANP)

‘Schaatshooligans’ zwaar beboet

HEERENVEEN, 30 Dec. - De schaatsbond heeft twaalf mensen die gisteren na de derde dag van het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen het ijs betraden streng aangepakt. De ‘schaatshooligans’ moeten conform de regels ieder een boete van 2.000 euro betalen en krijgen een stadionverbod van vijf jaar. (ANP)

Ghiggia geëerd

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 30 Dec. - Oud-voetballer Alcides Ghiggia is gisteren opgenomen in de Soccer Walk of Fame van het Maracanastadion in Rio. De Uruguayaan maakte in 1950 het winnende doelpunt in de WK-finale tegen Brazilië.

Bekijk een samenvatting van de finale op nrc.nl/sport