Kort nieuws Economie

ASR Nederland neemt onderdeel Fortis over

AMSTERDAM. 30 dec. - Verzekeringsconcern ASR Nederland heeft de financieel dienstverlener Fortis ASR Bank overgenomen van Fortis Bank Nederland. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend, zonder op de financiële details van de overname in te gaan. ASR, dat onder meer de merken Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Ditzo voert, is ontstaan door de opsplitsing van bankverzekeraar Fortis. Daarbij werden de Nederlandse bankactiviteiten voortgezet onder de naam Fortis Bank Nederland, de verzekeringsactiviteiten vallen nu onder ASR Nederland. (ANP)

Akkoord Rusland, Oekraïne om olie

KIEV, 30 dec. - Rusland en Oekraïne zijn het eens geworden over de voorwaarden voor het vervoer van Russische olie over Oekraïens grondgebied. Dat hebben beide partijen bevestigd. Maandagavond is een nieuw akkoord getekend. Maandag dreigde Rusland de olietransporten via het buurland nog stop te zetten vanwege de Oekraïense eis dat Rusland de minimumhoeveelheid ook moest verhogen. (ANP, AFP)

Duitse inflatie laagst in tien jaar

WIESBADEN, 30 dec. - De inflatie is in Duitsland dit jaar volgens voorlopige cijfers uitgekomen op 0,4 procent, het laagste niveau in tien jaar tijd. Dat heeft het Duitse nationale bureau voor de statistiek Destatis gisteren bekendgemaakt. De inflatie bleef het afgelopen jaar vooral zo laag doordat brandstof en voedsel goedkoper waren dan in 2008. Daarnaast bleven veel salarissen door de economische crisis en stijgende werkloosheid op de nullijn. In 2008 bedroeg de inflatie van de grootste economie van Europa nog 2,6 procent. (ANP, AFP)