Film van de dag

Apocalypse Now Year: 1979 Director: Francis Ford Coppola Martin Sheen Palme d'or of the 1979 Cannes Film Festival , tied with Die blechtrommel Based upon Joseph Conrad's book PHOTOS12

Apocalypse Now. Visueel overweldigende, hallucinatorische oorlogsopera, geïnspireerd door Joseph Conrads Heart of Darkness, won in Cannes de Gouden Palm en was dertig jaar geleden ook in Nederland hét filmevenement van 1979. Kapitein Willard (Martin Sheen) gaat stroomopwaarts langs de Vietnamoorlog teneinde de krankzinnig geworden kolonel Kurtz (Marlon Brando) te liquideren. Negen jaar geleden werd Coppola’s klassieker in een door filmblad Skrien gehouden enquête onder Nederlandse filmcritici en regisseurs gekozen tot beste film van de afgelopen 25 jaar.(Francis Ford Coppola, 1979, VS), RTL7, 20.30-0.15u.André Waardenburg

    • André Waardenburg