De ondernemer

U verdient ‘nog niets’?

„Ik heb vorig jaar meer dan 100.000 euro verdiend, maar dat heb ik allemaal in mijn winkel David & Luna gestopt. Verder zijn er gelukkig weinig onkosten, omdat ik vanuit huis werk. Ik hoop nu op een omzet van 50.000 euro dit jaar. Maar geld is niet mijn drijfveer. Ik had mijn wervingsbureau kunnen uitbreiden, want ik ben er goed in. Maar op reis in de Filippijnen zag ik kinderen op vuilnisbelten krioelen om geld te verdienen. Het begon te knagen. Ik heb zelf ook kinderen en je wilt het beste voor ze, maar soms weet je niet dat de producten die je koopt hun leeftijdgenootjes elders benadelen. De meubels en accessoires in mijn webwinkel zijn veilig, eerlijk en milieuvriendelijk en niet door kinderen gemaakt.”

Wat is de toekomst voor de winkel?

„De ambitie is groei. Nu is er alleen nog davidandluna.com, maar we willen ook fysieke winkels. Het liefst in heel Europa.”

Heeft u nog wat aan uw studie?

„Ik vond mezelf een gemiddelde jurist en ik wil goed zijn, dus ben ik een ander pad ingeslagen. In mijn werk voor de winkel heb ik veel te maken met internationaal transportrecht. Daarbij denk ik vaak: had ik maar beter opgelet tijdens college. Maar ik heb er ook voordeel bij, ik weet waar ik op moet letten. Als producten vier weken op zee zijn, wil niemand daar aansprakelijk voor zijn. Dat moet je regelen. Soms zeggen mensen: o ja, je bent jurist he? Dan knik ik en doe ik net of ik er alles van weet, dan zijn ze voorzichtiger.”

    • Leendert van der Valk