Atheïsme (2)

Beste Kimon,

Na uw column maandag in de krant te hebben gelezen voel ik me geroepen uw vraag te beantwoorden over hoe atheïsten Kerst doorbrengen. Dat is niet zo heel erg anders dan de meeste christenen dat doen: de familie komt bij elkaar, je eet wat luxer dan gebruikelijk, trekt je beste kleding aan en misschien geef je elkander een cadeautje.

U rept vervolgens over de gruwelheden die seculiere ideeën deze wereld zouden hebben aangedaan. Nou zijn seculiere ideeën niet onlosmakelijk verbonden met de afwezigheid in een geloof in God. Het niet geloven in een God maakt iemand niet een beter mens.

Als u zich oprecht afvraagt hoe je ook zonder de wallen als atheïst de Kerst doorkomt kan ik het dit jaar verschenen boek The Atheist’s Guide to Christmas overigens aanraden.

Vera de Kok

Rotterdam

    • Vera de Kok Rotterdam