Van Mil zakelijk directeur Stedelijk

Patrick van Mil (1958) wordt de nieuwe zakelijk directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Hij zal vanaf 15 maart verantwoordelijk zijn voor de organisatorische kant van het museum en de dagelijkse leiding op zich nemen. De nieuwe algemeen en artistiek directeur, Ann Goldstein, die op 1 januari aantreedt, bepaalt de inhoudelijke koers van het museum.

Van Mil is kunsthistoricus en werkte eerder bij het Zuiderzeemuseum, het Filmmuseum en het Nederlands Architectuurinstituut. Ook werkte hij als eindredacteur en presentator voor de NCRV en als adviseur bij managementbureau Berenschot. In september 2008 werd hij benoemd tot zakelijk directeur van het International Film Festival Rotterdam.

In een reactie zegt Van Mil dat het „een droombaan is het museum zakelijk te mogen leiden waarvoor ik van jongs af aan een grote liefde koester”. Van Mils voorganger, Toine van der Horst, stapte na zeven maanden op omdat de functie „niet had gebracht wat hij ervan had verwacht”.