Overige films

Miss Potter (Chris Noonan, 2006, Engeland/VS). Biopic over de Victoriaanse kinderboekenschrijfster Beatrix Potter. De verhalen die ze verzon en de illustraties die ze erbij maakte dienen er slechts toe haar te karakteriseren als originele, fantasievolle en zelfstandige vrouw die het verdient een geschikte man te vinden. Met Renée Zellweger en Ewan McGregor. BBC2, 19.30-21.00u.

Nanny McPhee (Kirk Jones, 2005, VS). Actrice Emma Thompson schreef het scenario naar de boeken van Christianna Brand over de verschrikkelijkste kinderen ooit. Hun vader heeft geen tijd voor ze. Dus hebben zij volop gelegenheid om de baby in een stoofpan te leggen, een teddybeer met een guillotine te onthoofden en de pianotoetsen rood te verven. Maar dan komt Nanny McPhee (kinderjuf met wratten) aanzeilen en kan het grote civiliseren beginnen. Met Emma Thompson, Colin Firth. RTL4, 20.30-22.20u.

Mary Poppins (Robert Stevenson, 1964, VS). Klassieke musical voor alle leeftijden uit de Disneystudio. Jarenlang de beste vermenging van animatie en speelfilmscènes ooit vertoond, leuke liedjes, Julie Andrews perfect in haar met een Oscar bekroonde debuut als de Londense gouvernante die toveren kan en Dick Van Dyke als goedgemutste schoorsteenveger. Morgen, BBC1, 16.35-18.50u.