op nrcnext.nl

Een president op vakantie

Barack Obama is de eerste Amerikaanse president in twintig jaar die het Witte Huis ontvlucht met Kerst, schrijft The New York Times in een leuk verhaal. Met zijn vrouw en kinderen bracht hij de feestdagen door op het tropische Hawaii, ver weg van de drukte en stress die horen bij de baan van machtigste man op aarde. En toen was er de verijdelde aanslag.

Lees meer voorbeelden van Amerikaanse presidenten die op cruciale momenten op vakantie waren op nrcnext.nl

Vermogen in 2010

Nederland is een rijk land. Zijn waarde wordt op 3.500 miljard geschat. De Nederlandse consument is rijk. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is het vermogen van consumenten circa 2.100 miljard. In deze laatste week van 2009 kijken we naar ontwikkelingen binnen de vier vermogenscomponenten: eigen huis, pensioen, spaargeld en beleggingen. Deel 1: het eigen huis.