mensen

De Zuid-Afrikaanse dichter Dennis Brutus is zaterdag op 85-jarige leeftijd overleden, meldt The New York Times. Brutus was als twintiger een van de oprichters van de South African Sports Association, die zich keerde tegen de blanke sportfederatie. De beweging zorgde ervoor dat Zuid-Afrika wegens het apartheidsregime in 1964 niet mocht deelnemen aan de Olympische Spelen, een boycot die dertig jaar duurde. In 1963 werd Brutus veroordeeld tot 18 maanden dwangarbeid. Zijn eerste bundel, Sirens, knuckles and boots, verscheen tijdens zijn gevangenschap. In 1966 werd hij gedwongen Zuid-Afrika te verlaten. Hij keerde in de jaren 90 terug. (AP)

Actrice Inge Schrama (bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden) en schrijver, journalist en presentator Leon Verdonschot zijn verkozen tot meest sexy vegetariërs van 2009. Dat maakte dierenrechtenorganisatie Wakker Dier gisteren bekend.