Kort nieuws Voorpagina

Jeugdzorg: bijna 400 jongeren zijn ‘op de vlucht’

Rotterdam, 29 dec. - Bijna 400 jongeren zijn in de eerste tien maanden van dit jaar langer dan 24 uur weggeweest uit gesloten jeugdzorginstellingen, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Onbekend is hoeveel van de 393 vermiste jongeren nooit naar hun zorginstelling terugkeerden. Pagina 3

Met Oudjaar extra politie ingezet

Rotterdam, 29 dec - . De politiekorpsen Rotterdam-Rijnmond en Utrecht zetten tijdens Oud en Nieuw 10 procent meer agenten in dan in 2008. Pagina 3

China executeert veroordeelde Brit

URUMQI, 29 dec. - China heeft vandaag een 53-jarige Brit, die was veroordeeld voor heroïnesmokkel, ter dood gebracht, ondanks clementieverzoeken van de Britse regering. Pagina 4

Hardere aanpak criminelen Albina

Paramaribo, 29 dec. - De Surinaamse minister van Justitie heeft een grootschalige actie aangekondigd tegen criminelen in Albina.Pagina 4 en 7 (Commentaar)

Poetin: geen olie via Oekraïne

Moskou, 29 dec. - De Russische premier Poetin heeft vanochtend gedreigd de olietoevoer naar Europa via Oekraïne te staken, omdat dat land zijn machtspositie als doorvoerland zou misbruiken om hogere prijzen af te dwingen.

Pagina 15

Veertig doden bij aanslag Karachi

Karachi, 29 dec. - In de Pakistaanse havenstad Karachi zijn gisteren rellen uitgebroken nadat zeker veertig doden waren gevallen bij een aanslag op een processie. Shi’ieten koelden hun woede op winkels en auto’s. Pagina 4

Spelen: Groothuis, Kuipers op 1.000 m

Heerenveen, 29 dec. - Stefan Groothuis en Simon Kuipers hebben zich geplaatst voor de 1.000 meter op de Olympische Spelen. Erben Wennemars heeft vanavond op de 1.500 meter de laatste kans om zich te plaatsen voor Vancouver. Pagina 11

Klacht om boerka

Rotterdam, 29 dec. - Een 23-jarige moslima uit Utrecht heeft een klacht ingediend bij de Commissie Gelijke Behandeling omdat ze wegens het dragen van een boerka niet werd toegelaten tot de spreekkamer van een huisartsenpost. Pagina 3