Kort nieuws Sport

Wotherspoon wel, maar Shimizu niet naar Winterspelen

Calgary, 29 dec. - De Canadese sprinter Jeremy Wotherspoon heeft zich tijdens de nationale afstandskampioenschappen in Calgary op de 500 meter verzekerd van deelname aan de Winterspelen in Vancouver. De viervoudig wereldkampioen sprint won de titel met tijden van 34,70 en 34,47 seconden. Wotherspoon heeft al ruim een jaar lang geen wereldprestatie geleverd, nadat hij in november 2008 zijn arm brak. In Japan deed Hiroyasu Shimizu een vergeefse poging zich te plaatsen. De olympisch kampioen van 1998 werd zevende op de 500 meter. Zijn landgenote Tomomi Okazaki (38) werd tweede bij de vrouwen en gaat als eerste Japanner voor de vijfde keer naar de Spelen. (ANP)

Van Deutekom naar EK schaatsen

Heerenveen, 29 dec. - Paulien van Deutekom heeft zich nog geplaatst voor de Olympische Spelen, maar mag op grond van haar prestaties bij het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen wel naar de EK in Hamar (9 en 10 januari). Van Deutekom werd in een fictief klassement na de 1.500 en 3.000 meter derde achter Ireen Wüst en Diane Valkenburg, die ook worden uitgezonden. Over de vierde plek wordt nog vergaderd. Jorien Voorhuis lijkt de belangrijkste kandidaat. (ANP)

Chelsea wint na twee gelijke spelen

Londen, 29 dec. - In de Engelse Premier League heeft koploper Chelsea gisteren, na twee gelijke spelen, weer een duel gewonnen. In Londen werd Fulham met 2-1 verslagen. Manchester City won zijn tweede wedstrijd onder de nieuwe trainer Mancini. Wolverhampton Wanderers werd op eigen veld met 3-0 verslagen. (ANP)

Titels op baan voor Mulder en Kanis

Alkmaar, 29 dec. - De eerste titels bij de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen voor sprinters waren gisteren in Alkmaar voor Teun Mulder en Willy Kanis. Beiden prolongeerden hun titel: Mulder op de kilometer tijdrit, Kanis in de race tegen de klok over 500 meter. (ANP)

Speciaal zorgverlof voor Van der Sar

Manchester, 29 dec. - Doelman Edwin van der Sar mag van zijn club Manchester United voor onbepaalde tijd bijzonder verlof nemen. Hij verblijft in Nederland bij zijn vrouw, die is getroffen door een hersenbloeding. (ANP)

Slalomzege Schild

Lienz, 29 dec. - De Oostenrijkse skiester Marlies Schild heeft vandaag in Lienz de wereldbekerwedstrijden slalom gewonnen; haar eerste zege sinds een beenbreuk vorig jaar. Haar landgenote Kathrin Zettel werd tweede, de Finse Tanja Poutiainen derde. (AP)