Kort nieuws Economie

ING doet stap terug op Chinese markt

Amsterdam, 29 dec. - ING doet afstand van een deel van zijn Chinese levensverzekeringsactiviteiten met de verkoop van dochter PALIC. De transactie maakt onderdeel uit van de in april aangekondigde herstructurering van ING. Het financiële concern stoot wereldwijd onderdelen af om verkregen staatssteun terug te betalen. ING maakte vandaag de verkoop bekend van zijn belang van 50 procent in de Chinese verzekeringsdochter Pacific Antai Life Insurance Company (PALIC) aan de Chinese bank China Construction Bank. PALIC telt 300.000 klanten. Er zijn geen financiële details omtrent de transactie bekend. (ANP)

Celstraf Spaanse topbankier

Barcelona, 29 dec. - Een rechtbank in Spanje heeft gisteren een voormalige topmanager van de grootste bank van het land, Santander, veroordeeld tot zes maanden cel, omdat hij vijftien jaar geleden vier cliënten valselijk had beschuldigd van fraude. Alfredo Saenz stond destijds aan het hoofd van Santanders dochter Banesto. Met de valse beschuldigingen wilden Saenz en twee anderen die eveneens werden veroordeeld, de cliënten dwingen een lening van 3,6 miljoen euro terug te betalen. Banesto kondigde aan tegen het vonnis in beroep te gaan. (ANP)

Recordverkoop auto’s in Frankrijk

Parijs, 29 dec. - De autoverkoop in Frankrijk stevent af op een record. Verwacht wordt dat eind dit jaar de teller op 2,7 miljoen verkochte nieuwe auto’s staat, zo heeft de Franse minister van Industrie gisteren verklaard. Dat is 10 procent meer dan vorig jaar en de grootste stijging in twintig jaar tijd. Dat is te danken aan de slooppremie die consumenten krijgen wanneer ze een oude auto inleveren en een nieuw, milieuvriendelijker model aanschaffen. (ANP)