Film van de dag

Adventures Of Priscilla, Queen Of The Desert, The (1994) Pers: Hugo Weaving, Terence Stamp, Guy Pearce Dir: Stephan Elliott Ref: ADV053AB Photo Credit: [ Polygram/Australian Film Finance / The Kobal Collection / Lockwood, Elise ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert. Campy Australische roadmovie over twee travestieten en een transseksueel (Guy Pearce, Hugo Weaving en Terence Stamp) die in een tweedehands, roze geschilderde schoolbus de Australische woestijn doorkruisen, allerlei tegenslagen overwinnen en in de outback van Alice Springs furore maken met hun playbackact, met liedjes van The Village People, ABBA en natuurlijk Gloria Gaynors I Will Survive. De aboriginals die ze onderweg ontmoeten voelen zich als medebuitenstaanders direct verwant met het dartele trio.(Stephen Elliott, 1994, Australië), Canvas, 23.00-0.40u.André Waardenburg

    • André Waardenburg