Eltink niet langer wielrenner

Theo Eltink (28) stopt met wielrennen. De Brabander heeft voor het komende seizoen geen ploeg gevonden. „Ik heb de laatste maanden intensief gezocht, maar het mocht niet baten”, schrijft Eltink op zijn site.

De renner uit Westelbeers kwam in 2005 via het beloftenteam terecht in de profploeg van Rabobank. Overwinningen behaalde hij niet, maar hij reed zowel de Ronde van Italië als de Ronde van Spanje drie keer. Zijn beste eindklassering was de 24ste plaats in de Vuelta van 2006.

Eltink gold bij Rabobank als een belofte, maar heeft mede door fysieke problemen en ziekte de hoge verwachtingen niet kunnen waarmaken. Na het seizoen 2008 werd Eltinks contract bij Rabobank niet verlengd. Hij hoorde dat pas in het najaar, wat het vinden van een nieuwe ploeg bemoeilijkte.

Op de valreep vond hij onderdak bij Skil Shimano, dat afgelopen najaar besloot de samenwerking te verbreken. Eltink verbergt zijn teleurstelling niet op zijn website: „Dat dit alles zo moet eindigen, heb ik niet gewild. Maar er is meer na wielrennen.” (ANP)