7 redenen om uit te gaan

1 muziek

Kitty, Daisy & Lewis

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 20.30u. Entree: 14 euro. www.melkweg.nl

Het piepjonge broer- en zussentrio Kitty, Daisy & Lewis uit Londen was een van de verrassingen van Lowlands 2009. Ze spelen een vintagemix van muziek uit de jaren 50 en eerder: rock-’n-roll, swing, rockabilly, Hawaiian en bluegrass.

2 kamermuziek

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Utrecht: diverse locaties. T/m 30 dec. www.kamermuziekfestival.nl

In Utrecht vindt het Internationaal Kamermuziek Festival plaats. Violiste Janine Jansen is artistiek leider. Voor vandaag zijn er nog kaarten voor het Ysaÿe Strijktrio in het Maltezer Huis, om 12.00 en 16.00 uur. Op het programma staan trio’s van Van Otterloo, Sibelius en Schönberg.

3 familie

Middeleeuws Midwinterfeest

Wilp: recreatiegebied Bussloo. Op 29 & 30 dec, 11.00-16.00u. Entree: 6 euro, parkeren: 2 euro. www.middeleeuwsmidwinterfeest.nl

Tijdens het Middeleeuws Midwinterfeest is Bussloo omgetoverd tot een winters middeleeuws landschap en worden er allerlei (kinder)activiteiten georganiseerd. Je kunt bijvoorbeeld de spectaculaire roofvogelshow en de middeleeuwse jaarmarkt bezoeken, boogschieten, klimmen op de kasteelmuur, broodjes bakken of op bezoek gaan bij de Romeinen.

4 techno

Never on Tuesday?

Rotterdam: WATT. Tijd: 22.00-5.00u. Kaarten: 12,50 (vvk)/16 euro (deur). www.watt-rotterdam.nl

Sound Architecture en Steam Beach presenteren een technoavond met o.a. de Duitse ‘technogoeroes’ Len Faki, Reboot en Andre Galluzzi. Met een (gratis toegankelijke) pre-drink in het café/restaurant van WATT en een afterparty in Club Catwalk.

5 muziek

Van Dik Hout

Utrecht: Tivoli. Tijd: 20.15u. Kaarten: 19,50 euro. www.tivoli.nl

Stoere rock gecombineerd met gevoelige teksten, dat is al vijftien jaar het recept van Van Dik Hout. Van hun eerste hit Stil in mij (1994) tot hun recente nummer Tot jij mijn liefde voelt, een Nederlandstalige cover van Bob Dylans To Make You Feel My Love.

6 muziek

Winterreise 3

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 20.30u. Entree: 17,50 euro. www.paradiso.nl

Yuri Honing presenteert voor de derde keer zijn muziekavond Winterreise . Met Ellen ten Damme heeft hij een programma samengesteld uit klassiekers uit de jaren zeventig met een erotische ondertoon. De avond wordt geopend door Honings nieuwe akoestische kwartet met o.a. pianist Wolfert Brederode. Hierna treedt Honing op met flamencogitarist Eric Vaarzon Morel, zangeres Sinna Casita en violist Oene van Geel.

7 cabaret

Sex & Drugs & Hoog-Barok

Rotterdam: Oude Luxor theater. Tijd: 20.00u. www.luxortheater.nl

Een ruig rocknummer tegen Zeeland (en dus ook tegen Bløf), een immorele lofzang op de twintigste eeuw, een jazznummer tegen jazz – en dat is nog maar een heel klein deel van wat Mike Boddé en Thomas van Luyn in Sex & Drugs & Hoog-Barok te bieden hebben.