voetbalnieuws

Een doelpunt van invaller Tom de Sutter bezorgde de Belgische koploper Anderlecht op de valreep een punt in de uitwedstrijd tegen nummer drie AA Gent: 2-2. De thuisploeg stond met 2-0 voor na treffers van Milos Maric (6de minuut) en Elimane Coulibaly (50ste). Jonathan Legear bracht na een uur de spanning weer terug met de 2-1, waarna De Sutter Anderlecht enkele minuten voor het eindsignaal behoedde voor een nederlaag. Dankzij een late treffer van oud-Ajacied Wesley Sonck won Club Brugge zaterdag de stadsderby met Cercle Brugge. De nummer twee stond lange tijd met 1-0 achter na een doelpunt van de Oekraïner Oleg Jastsjoek. Een kwartier voor tijd trok Karel Geraerts de stand gelijk en vijf minuten voor tijd maakte Sonck de winnende treffer voor de ploeg van trainer Adri Koster.

Excelsior Moeskroen meldde zich voor het tweede weekeinde op rij af. Dit keer gaf de noodlijdende club forfait voor het duel met Kortrijk. De spelers en trainers weigerden te spelen vanwege de financiële wantoestanden bij de club, die zo goed als failliet is. Bij een derde afzegging kan de Belgische voetbalbond Moeskroen uit de competitie zetten.

Het Belgische KSK Beveren heeft trainer Johan Boskamp gisteren ontslagen. De 61-jarige Nederlander moet boeten voor de slechte resultaten van de club uit de tweede klasse. Met 14 punten uit 17 wedstrijden staat Beveren een-na-laatste.

Glasgow Rangers heeft gisteren de vijfde zege op rij behaald in de Schotse competitie. De koploper won met 4-1 bij Hibernian. Rangers heeft nu 40 punten uit zeventien wedstrijden, vier meer dan concurrent Celtic. Volgende week staan beide rivalen tegenover elkaar in de ‘Old Firm’. Celtic won met 2-0 van Hamilton. De Nederlander Glenn Loovens was één van de doelpuntenmakers. De andere treffer werd gemaakt door invaller Niall McGinn.

De Roemeense club Unirea Urziceni heeft trainer Dan Petrescu ontslagen. „We zijn na goed overleg uit elkaar gegaan”, verklaarde Felix Grigore, de baas van de club tegenover persbureau Mediafax. Petrescu behaalde afgelopen seizoen verrassend de titel met Unirea Urziceni. Petrescu is 95-voudig international en speelde onder meer voor Chelsea.

Stefan Nijland speelt de rest van het seizoen voor Willem II. De club uit Tilburg huurt de 21-jarige aanvaller van PSV.