Sport kort

Zeges voor amazones Schellekens-Bartels en Cornelissen

MECHELEN. Dressuuramazone Imke Schellekens-Bartels heeft gisteren bij Jumping Mechelen de kür op muziek, meetellend voor de wereldbeker, gewonnen. De Nederlandse kwam met haar paard Sunrise tot een score van 82,200 en troefde daarmee de Duitse vijfvoudig olympisch kampioene Isabell Werth af. Werth noteerde met Warum Nicht een score van 81,650. Jeannette Haazen belandde ook op het podium in België. Haar kür met Nartan kreeg een waardering van 77,850. Adelinde Cornelissen, die zaterdag met Parzival nog triomfeerde in de Grand Prix, eindigde slechts als elfde met een score van 68,800. Werth reed zaterdag de eerste wedstrijd na haar schorsing van zes maanden. De Duitse had die straf gekregen omdat haar toppaard Whisper tijdens het concours van Wiesbaden in juni positief was bevonden. (ANP)

Veldrijder Albert beste in Diegem

DIEGEM. Veldrijder Niels Albert heeft gisteravond de zesde wedstrijd in de Superprestige gewonnen. De wereldkampioen uit België was oppermachtig in Diegem, waar de renners hun race afwerkten bij kunstlicht. Albert nam ook de leiding in het klassement. De Tsjech Zdenek Stybar kwam als tweede over de finish en de Belg Kevin Pauwels, die zaterdag de wereldbekercross in Heusden-Zolder won, werd derde. Hij hield in de slotfase de Nederlander Gerben de Knegt van het podium. Sven Nys viel met materiaalpech uit en verliet het parkoers. Daardoor bleef de Belg zonder punten en zakte hij in het klassement van de eerste naar de derde plaats. Marianne Vos won zaterdag bij de vrouwen de wereldbekercross in Heusden-Zolder. De Amerikaanse Kathy Compton, leider in het wereldbekerklassement, werd tweede, de Nederlandse Daphny van den Brand derde. (ANP)

Stompé schakelt King uit bij WK darts

LONDEN. Co Stompé heeft gisteren in de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts (PDC) verrassend Mervyn King uitgeschakeld. De Nederlander won met 4-2 en staat woensdag in de derde ronde tegenover de Engelsman Alan Tabern of diens landgenoot Mark Dudbridge. Vandaag en morgen komen nog drie Nederlanders in actie in de tweede ronde; Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. (ANP)

Skilegende Nykanen opnieuw in opspraak

HELSINKI. Voormalig schansspringer Matti Nykanen is opnieuw aangehouden voor een geweldsdelict. De viervoudig olympisch kampioen uit Finland zou tijdens de Kerstdagen geprobeerd hebben zijn vrouw te vermoorden. Dat meldden de lokale media gisteren. Hij wordt vandaag voorgeleid. De 46-jarige Nykanen werd in 2004 veroordeeld omdat hij een vriend in de rug had gestoken. (ANP)