Overige films

Just Like Heaven (Mark Waters, 2005, VS). Geestige geestfilm. De geest van ambitieuze arts Reese Witherspoon duikt te pas en te onpas op in het appartement van de om de dood van zijn vrouw rouwende tuinarchitect Mark Ruffalo. BBC2, 19.00-20.45u.

The Family Man (Brett Ratner, 2000, VS). Nogal voorspelbare romantische komedie laat de succesrijke, eenzame neo-yup Nicolas Cage beleven wat er zou zijn gebeurd als hij eertijds wél voor zijn grote liefde Téa Leoni had gekozen. RTL4, 20.30-22.50u.

Alien (Ridley Scott, 1979, VS). Succesvolle, angstaanjagendesciencefictionfilm, inmiddels bestempeld als een klassieker, met schitterende trucages, boordevol seksuele toespelingen en een verfrissend subversieve benadering van genreconventies. Zwitserse tekenaar H.R. Giger ontwierp het buitenaardse wezen dat de zeven opvarenden van een vreedzaam ruimteschip terroriseert. Met Sigourney Weaver, Harry Dean Stanton, John Hurt. RTL7, 20.30-22.30u.

Rookie of the Year (Daniel Stern, 1993, VS). Sympathieke, komische ‘one gag’-fantasie voor de jeugd over jochie dat na een armbreuk een uitzonderlijk goede pitcher blijkt te zijn. Met een gastrol van John Candy. RTL8, 20.30-22.35u.