Oranjes niet te mailen

Het staatshoofd stelde in haar kerstboodschap dat Nederlanders elkaars buren niet kennen. Nog afgezien van de vraag of het staatshoofd zelf buren heeft, is het tegenwoordig usance gebruik te maken van computers waardoor de contacten tussen directe familie en verre familie een hoge vlucht heeft genomen.

Ook is contact met volksvertegenwoordigers tegenwoordig zeer eenvoudig. Ik heb mailtjes gestuurd naar diverse partijen en dat resulteerde in diverse positieve reacties. De reactie van Hero Brinkman van de PVV stak er bovenuit, door zowel snelheid als directe antwoorden. Wil men leden van het Koninklijk Huis benaderen via hun site, dan is direct contact niet mogelijk. Wellicht kan de familie op de hoogte gebracht worden wat democratie eigenlijk is. Vooralsnog blijkt dat een ceremonieel koningsschap in de nabije toekomst het beste is voor hen en voor ons.

H. Hooijer

Amersfoort

    • H. Hooijer Amersfoort