Miljoenen aan piraten betaald

Een helikopter heeft gisteren een geldbedrag van vier miljoen dollar gedropt aan dek van het Chinese vrachtschip dat 19 oktober werd gekaapt door Somalische piraten. Dat maakte een bron aan boord van het schip bekend. Het schip telde een bemanning van 25 leden en was op weg 76.000 ton kolen te vervoeren van Zuid-Afrika naar India toen het zo’n duizend kilometer van de Somalische kust werd aangevallen. De bron, een van de kapers, zei tegen persbureau Reuters dat het goed gaat met de bemanning en dat ze over een paar dagen worden vrijgelaten. In oktober dreigden de kapers de bemanning nog te vermoorden als China zou proberen hen te bevrijden. Wie het losgeld precies heeft betaald is niet bekendgemaakt. Ook is niet bekend of China een reddingspoging heeft ondernomen. (Reuters)