Merk AH niet slecht

Jasper Vink van Stichting Biologica stelt in nrc.next (Cover, 22 dec.) dat het nieuwe huismerk ?puur & eerlijk? van Albert Heijn in dierenwelzijn nog een wereld te winnen heeft. Dat klopt niet.

Van de bestaande veehouderijsystemen behoort biologisch tot de meest diervriendelijke. Vandaar dat de Dierenbescherming en tal van andere organisaties al jaren biologische producten promoten. Maar of we het nu leuk vinden of niet, minder dan 1 procent van de alleen al in Nederland jaarlijks 400 miljoen dieren in de veehouderij wordt biologisch gehouden.

Als Dierenbescherming willen we ook opkomen voor die 99 procent in de gangbare vee-industrie. Daarom steunen wij naast biologisch ook producten die qua dierenwelzijn tussen gangbaar en biologisch in zitten, zoals de producten van het merk ?puur & eerlijk?.

Bert van den Berg

Senior beleidsmedewerker veehouderij Dierenbescherming