ManUnited weer iets dichter bij Chelsea

Manchester United had zijn zege op Hull City, vooral te danken aan Wayne Rooney.

Arsenal won van Aston Villa dankzij Cesc Fabregas, die twee keer scoorde.

Arsenal's Spanish goalkeeper Manuel Almunia (Front) collides with Aston Villa's Richard Dunne (back) during the Premiership match at the Emirates Stadium in London on December 27, 2009. Arsenal's Cesc Fabregas scored twice in the match and Arsenal won 3-0. AFP PHOTO / Adrian Dennis FOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo. AFP

Manchester United is koploper Chelsea tot op twee punten genaderd in de strijd om de Engelse landstitel. Chelsea kwam zaterdag niet verder dan 0-0 bij Birmingham, waarop ManUnited een dag later profiteerde door Hull City met 3-1 te verslaan. Succes was er ook voor Arsenal dat met 3-0 afrekende met Aston Villa. De club van de geblesseerde Robin van Persie staat derde op vier punten van Chelsea.

De koploper incasseerde tegen Birmingham ook een rode kaart. Florent Malouda kon in de 89ste minuut met twee gele kaarten op zak voortijdig naar de kleedkamer. Grote held in Birmingham was doelman Joe Hart, die tal van reddingen verrichtte.

Bij Manchester United was de hoofdrol voor Wayne Rooney, hij was bij alle goals betrokken. De sterspeler maakte in de blessuretijd van de eerste helft de openingstreffer om vervolgens na de pauze de fout in te gaan met een terugspeelbal. Die werd door Craig Fagan onderschept en resulteerde in een strafschop voor Hull, die Fagan zelf benutte: 1-1. Bij de derde treffer gaf Rooney een voorzet, die door Hull-verdediger Andy Dawson per abuis werd binnengegleden. Tien minuten voor tijd zette Rooney de bal opnieuw voor, waarop Dimitar Berbatov de 3-1 intikte.

Cesc Fabregas was de grote man bij Arsenal. De Spaanse international begon op de bank met hamstringklachten, maar werd in de tweede helft ingebracht omdat Arsenal maar niet tot scoren kwam tegen Aston Villa. Hij was vervolgens twee keer trefzeker, maar blesseerde zich bij het tweede doelpunt en moest het veld weer verlaten. De Fransman Abou Diaby maakte de 3-0.

Het kwakkelende Liverpool won weer eens; met 2-0 van Wolverhampton. De doelpunten vielen pas nadat Wolves-verdediger Stephen Ward een tweede gele kaart had gekregen. Aanvoerder Steven Gerrard kopte enkele minuten daarna de eerste treffer binnen, de Israëliër Yossi Benayoun maakte de 2-0. Liverpool steeg een plaatsje naar de zevende plek.

De Italiaan Roberto Mancini bekroonde zijn eerste wedstrijd als trainer van Manchester City met een 2-0 zege op Stoke City. Martin Petrov maakte de openingstreffer en op slag van rust verdubbelde Carlos Tevez de score. Nigel de Jong speelde de hele wedstrijd mee bij City.

Bij Everton ging John Heitinga niet helemaal vrijuit bij de 1-0 van Sunderland. De Belg Marouane Fellaini bezorgde Everton in de slotminuten toch nog een punt: 1-1.