Manchester United nadert Chelsea, Liverpool wint

Manchester United is koploper Chelsea tot op twee punten genaderd in de Engelse competitie. De ploeg uit Londen speelde zaterdag gelijk tegen Birmingham City (0-0), waarna de landskampioen profiteerde door Hull City met 3-1 te verslaan. Ook Arsenal won, met 3-0 van Aston Villa. De club van de geblesseerde Robin van Persie staat derde op vier punten van Chelsea.

Het door blessures geplaagde Chelsea incasseerde tegen Birmingham City ook een rode kaart. Florent Malouda moest in de 89ste minuut met twee gele kaarten op zak vertrekken. Uitblinker van de thuisploeg was doelman Joe Hart, die Chelsea met goede reddingen van scoren hield.

Bij Manchester United was de hoofdrol voor Wayne Rooney weggelegd. De aanvaller van het Engelse elftal was bij alle doelpunten betrokken. Rooney maakte in de blessuretijd van de eerste helft de openingstreffer, maar ging na rust in de fout met een verkeerde terugspeelbal. Craig Fagan werd vervolgens onderuit gehaald en maakte vanaf de strafschopstip gelijk. Bij het tweede doelpunt van Manchester United gaf Rooney de voorzet waaruit Hull-verdediger Andy Dawson een eigen doelpunt maakte. Tien minuten scoorde Dimitar Berbatov ook op aangeven van Rooney.

Bij Arsenal vervulde Cesc Fabregas de hoofdrol. De Spaanse international begon op de bank met hamstringklachten, maar werd in de tweede helft ingebracht omdat Arsenal maar niet tot scoren kwam tegen Aston Villa. Fabregas scoorde twee keer en moest daarna geblesseerd het veld verlaten. Abou Diaby maakte de 3-0.

Het kwakkelende Liverpool won weer eens, met 2-0 van Wolverhampton Wanderers. De doelpunten vielen pas nadat Wolverhampton-verdediger Stephen Ward een tweede gele kaart had gekregen. Aanvoerder Steven Gerrard maakte de eerste treffer met zijn hoofd. De 2-0 kwam van de voet van de Israëliër Yossi Benayoun. Liverpool staat nu zevende.

De Italiaan Roberto Mancini bekroonde zijn eerste wedstrijd als trainer van Manchester City met een 2-0 zege op Stoke City. Martin Petrov maakte de openingstreffer. Op slag van rust verdubbelde Carlos Tevez de score. Oranje-international Nigel de Jong speelde de hele wedstrijd mee bij City. (ANP)