Kort nieuws Sport

Ontslagen Mueller wil profploeg rond broer en zus Bøkko

Door een onzer redacteuren

Oslo, 28 dec. - De Amerikaanse schaatscoach Peter Mueller zal de Noor Håvard Bøkko blijven begeleiden op weg naar de Spelen van Vancouver. Volgend seizoen wil hij een profploeg starten rond de Noorse topschaatser en diens talentvolle zus Hege. „Er is al gesproken met sponsors”, meldde Mueller vanmorgen vanuit Hamar. De 55-jarige Amerikaan werd eind november ontslagen als bondscoach van de Noren, omdat hij kwetsende opmerkingen zou hebben gemaakt tegen schaatsster Maren Haugli. Mueller bestrijdt de beschuldiging en gaat zijn ontslag aanvechten bij de rechter. De Noorse bond gaf hem vorige week wel toestemming om dit seizoen broer en zus Bøkko te blijven begeleiden als privécoach.

Skiester Vonn haakt af na val

LIENZ, 28 dec. - De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn heeft zich vandaag tijdens de eerste manche van de reuzenslalom om de wereldbeker in Lienz bij een val geblesseerd aan de schouder. Vonn verloor haar evenwicht en viel op haar rug. Ze werd afgevoerd met klachten aan haar linkerschouder. Vonn, de afgelopen twee jaar winnares van de overall-wereldbeker, is geen fan van de reuzenslalom. Het is de enige discipline waarin ze nog nooit een wereldbekerwedstrijd won. (ANP, Reuters)

Zesde zege Albert in veldrit Diegem

Diegem, 28 dec. - Veldrijder Niels Albert heeft gisteravond de zesde wedstrijd in de Superprestige gewonnen. De wereldkampioen uit België was oppermachtig in Diegem, waar de renners hun race afwerkten bij kunstlicht. Albert nam ook de leiding in het klassement. De Tsjech Zdenek Stybar werd tweede, de Belg Kevin Pauwels derde. Hij hield Gerben de Knegt van het podium. (ANP)

Schellekens wint kür in Mechelen

Mechelen, 28 dec. - Dressuuramazone Imke Schellekens-Bartels heeft gisteren bij Jumping Mechelen de kür op muziek, meetellend voor de wereldbeker, gewonnen. De Nederlandse kwam met haar paard Sunrise tot een score van 82,200 procent en troefde daarmee vijfvoudig olympisch kampioene Isabell Werth af. Die kwam tot 81,650. (ANP)

Geweldsdelict

Helsinki, 28 dec. - Matti Nykanen (46) is aangehouden. De viervoudig olympisch skikampioen zou met Kerst geprobeerd hebben zijn vrouw te vermoorden. (ANP)