Kort nieuws Sport

Vijfde seizoenszege marathonschaatser Arjan Stroetinga

Groningen, 28 dec. - Schaatser Arjan Stroetinga (28) heeft zaterdag in Groningen de vijftiende wedstrijd om de Marathon Cup gewonnen. Hij was de snelste in de eindsprint van een kopgroep van vijftien rijders. Tweede werd Cees Juffermans en derde Rob Hadders. Het was de vijfde seizoenszege voor Stroetinga, die vorige week bij de eerste wedstrijd op natuurijs als winnaar werd gediskwalificeerd. In Groningen kreeg Stroetinga zijn revanche. Bij de vrouwen won Carla Zielman (25). Zij was de snelste in de massasprint. Zielman behaalde haar zesde seizoenszege. (ANP)

Remise koploper Reinderman

Groningen, 28 dec. - Koploper Dimitri Reinderman heeft gisteren in de zesde ronde van het Schaakfestival in Groningen een half punt ingeleverd. De grootmeester uit Hoorn kwam remise overeen met Nederlands kampioen Anish Giri. Reinderman moet de koppositie nu delen met Ilja Nizjnik. De Oekraïener won van Sipke Ernst en heeft nu ook vijf punten. Achtervolgers Jan Werle en Friso Nijboer slaagden er niet in naast Reinderman te komen. Werle deelde een punt met de Israëliër Alon Greenfeld en ook Nijboer kwam tot een snelle remise met Robin Swinkels. (ANP)

Wielrenster Vos snelste in Zolder

Heusden-Zolder, 28 dec. - Wielrenster Marianne Vos heeft zaterdag de wereldbekerveldrit in het Belgische Heusden-Zolder gewonnen. Zij kwam alleen aan, op 25 seconden gevolgd door de Amerikaanse Kathy Compton. Een kleine minuut later werd de Nederlandse Daphny van den Brand derde. Het waren dezelfde drie rensters die een week eerder in Kalmthout de podiumplaatsen verdeelden. Toen won Van den Brand voor Vos. (ANP)

Tennisster Rus thuis met blessure

Monster, 28 dec. - Tennisster Arantxa Rus blijft voorlopig in Nederland om te herstellen van een polsblessure. De speelster uit Monster zou eigenlijk gisteren zijn afgereisd naar Nieuw-Zeeland om kwalificatiewedstrijden te spelen van het toernooi in Auckland. Rus wil zich half januari via de kwalificaties proberen te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Australian Open, de eerste grandslam van het jaar. Haar voorbereiding zou lopen via ‘Auckland’ en ‘Sydney’. (ANP)

Moeskroen weigert toch te voetballen

MOESKROEN, 28 dec. - De wedstrijd tussen Excelsior Moeskroen en Kortrijk in de Belgische competitie gaat alsnog niet door. De spelers van het bijna failliete Moeskroen weigeren te voetballen. Dat meldde de Henegouwse club zaterdag een uur voor de aftrap. Aanvankelijk zou de wedstrijd wel plaatshebben. De tijdelijke bewindvoerders van de club hadden naar eigen zeggen de spelers bereid gevonden aan te treden tegen Kortrijk. De spelers hadden vrijdag nog een staking afgekondigd uit onvrede over de gang van zaken bij de club. (ANP, Belga)

Wielrenner Andy Schleck aangereden

Luxemburg, 28 dec. - Wielrenner Andy Schleck (24) is zaterdag tijdens een training in Luxemburg aangereden door een auto. De schade viel mee, vertelde Schleck aan cyclingnews.com. De nummer twee van de Ronde van Frankrijk hield slechts schaafwonden over aan het ongeval. Schleck was op weg naar zijn broer Frank om samen te gaan trainen. Andy Schleck liet zich door zijn fysiotherapeut onderzoeken en kon vandaag de training hervatten. (ANP)

Beveren ontslaat trainer Boskamp

Beveren, 28 dec. - De Belgische voetbalclub KSK Beveren heeft trainer Johan Boskamp (61) ontslagen. Dat meldde gisteren de Vlaamse club, die uitkomt in de tweede klasse. De Nederlandse coach moet boeten voor de slechte resultaten van de club. Met 14 punten uit 17 wedstrijden staat Beveren op de één na laatste plaats. (ANP)

Oud-skispringer wordt autocoureur

Obertsdorf, 28 dec. - Voormalig skispringer Sven Hannawald (35) – de enige die in één seizoen alle vier wedstrijden in de Vierschansentoernee won – probeert een carrière op te bouwen als autocoureur. Hij zal komend jaar alle zeven wedstrijden in de ADAC GT Masters-Serie rijden. De renstal is nog onbekend. (ANP)