Helft van pensioenen omhoog

Bijna de helft van de 2,6 miljoen gepensioneerden krijgt volgend jaar een beperkte verhoging van de pensioenuitkering. De verhoging is mogelijk door het snelle herstel van de beleggingsrendementen van de pensioenfondsen. In februari leken de beurskoersen nog in een vrije val te komen. De fondsen hielden toen rekening met een jarenlange bevriezing .

Het pensioenfonds Zorg en Welzijn, het op een na grootste, meldde vanmorgen een verhoging van de pensioenen met 0,72 procent in 2010. Andere fondsen meldden eerder al beperkte verhogingen of zelfs volledige indexering van de pensioenen.

Het Zorg- en Welzijnpensioenfonds verhoogt ook de pensioenpremies (met 0,6 procentpunt) om de gevolgen van de stijgende levensverwachting op te vangen.

Pensioenen: pagina 11

    • Menno Tamminga