8 redenen om uit te gaan

AndrŽ Manuel,cabaretier,musicus foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Gouda,19 januari 2007 Mentzel, Vincent

1 cabaret

Late Night 2009

Amsterdam: De Kleine Komedie. Van 28 t/m 30 dec 23.30u., 31 dec 15.00u. www.dekleinekomedie.nl

Hans Sibbel (Lebbis) en Maarten van Roozendaal spelen Late Night 2009, een actuele voorstelling over dat wat ze bezighoudt. Met tirades van Lebbis en liederen van Van Roozendaal.

2 muziek

De Pianodriedaagse

Rotterdam: De Doelen. Van 28 t/m 30 dec. www.pianodriedaagse.nl

Tijdens de Rotterdamse Pianodriedaagse krijgen amateurpianisten de gelegenheid om vijf minuten te spelen op een concertvleugel in een concertzaal voor publiek en een jury.

3 winterfestival

Kop van Jut Carnivale

Den Haag: Huygenspark. Van 28 t/m 30 dec. Entree: 5 euro, 2,50 (kinderen). www.kopvanjutcarnivale.nl

Historisch winterfestival met voorstellingen van o.a. Dr. Picken’s Elektrisch Kabinet, het Orakeltheater, vuurkunstenaars, de Vrouw met de Baard, verschillende muzikale acts, een Vlooiencircus (met vuurspuwende vlo), de Gorillamens, Miss Volta en Messenwerpers en als hoofdact The Insect Circus uit Groot-Brittannië.

4 wandeling

Kees de jongen achterna

Amsterdam: Theo Thijssen Museum. Tijd: 12.00-14.00u. Prijs: 5 euro. Res: info@theothijssenmuseum.nl

In de Amsterdamse Stadsschouwburg is van 28 tot en met 30 december Gerben Hellinga’s toneelstuk Kees de jongen te zien, gebaseerd op de roman uit 1923 van Theo Thijssen. Ter gelegenheid hiervan verzorgt het Theo Thijssen Museum vandaag een speciale Kees de jongen-wandeling.

5 muziekfestival

Stranger Than Paranoia

Tilburg: Paradox. Tijd: 20.30u. Kaarten: 18 euro. www.paradoxtilburg.nl

Vanavond bij het eigenzinnige muziekfestival Stranger Than Paranoia optredens van Duffhües & Oleg Fateev & strings, het duo Philip Catherine & Harmen Fraanje en het trio Erika Stücky, Jon Sas en Lucas Niggli. Stalmeester: dichter Jasper Mikkers.

6 dansen

Cold Turkey-Hits Back 2009

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 23.00u. Prijs: 7 euro. www.melkweg.nl

Dj Arnold blikt terug op het voorbije jaar en stelt zijn eigen top-100 van 2009 samen. Welke bands bereikten een breed publiek en welke juist niet? Wat waren de festivalhits, radiohits en dancefloorhits van 2009?

7 lachen

Humorfestival Deventer

Deventer: diverse locaties. T/m 30 dec. www.humorfestival.nl

Humoristische voorstellingen, activiteiten en films met de lach als rode draad. Vandaag o.a. Comedy Explosion, de Oudejaarsconference Ik ben zo blij van Hans Stempher en André Manuel & vrienden met Volendam!.

8 theater

Winteravonden in Drangstudio

Den Haag: Drangstudio. Van 28 t/m 30 dec, 20.30u. www.drang.nl

Twee voorstellingen van jonge, aanstormende theatermakers. Theatercollectief Bestelde Vrienden speelt Ik blijf hier nog een poosje staan, geïnspireerd op het boek Naïef. Super van Erlend Loe. Na de pauze de beeldende, muzikale voorstelling Zout, van theatermaakster/zangeres Nele Mennes.