Volgende week in NRC Handelsblad

Nederland, Rotterdam, 21-11-2009. Coolsingel. Vakbonden demonstreren tegen verhoging van de AOW leeftijd. Foto Maarten Hartman Hartman, Maarten

Maandag

Oud-Uruzganmilitair Ivo van der Weele (26) vertelt hoe hij na een raketaanval zijn uitzending moest staken. Angst hield hem vijf nachten uit zijn slaap. In zijn dagboek schreef hij: „Nu ben ik mentaal kapot. Angst blijft maar door mijn hoofd malen, er is geen stoppen aan.” Op de binnenlandpagina. En bij opinie de laatste column van Luuk van Middelaar.

Dinsdag & woensdag

Op de mediapagina: De thuiskok maakt een spectaculaire laagjestaart met citroen en meringue. In twee dagen tijd legt Marjoleine de Vos uit hoe je met onder meer lemon curd, room en ijsschuim een taart maakt die zo beeldschoon (en lekker) is, dat de maker ermee kan doorgaan voor een Parijse patissier. Maar zelfs een vrijwel onervaren kok kan deze taart maken.

Woensdag

Een terugblik op de AOW-discussie en de toekomstige hervormingen van de sociale zekerheid. In het economiekatern.

Oudjaarsdag

NRC Handelsblad staat stil bij een bewogen jaar met een journalistiek vierluik over de tijd: kindertijd, een schilderij als tijdmachine, tijd is geld, en terug in de nacht der tijden naar de allereerste mens. In de bijlage Tweeduizendnegen ook een overzicht van de overledenen van dit jaar, en de foto’s die zullen beklijven.

Zaterdag 2 januari

Iedereen weet: roken, alcohol, te vet eten en niet bewegen zijn ongezond voor de mens. Maar ongezond gedrag zit diep in onze genen. Een essay in het Weekblad.