Vissen (2)

Met interesse las ik het artikel over snoeken. Alleen denk ik dat er meer te genieten valt voor mens en vis, als u de snoeken onder water komt opzoeken in plaats van met geweld boven water haalt.

Sinds twee jaar ben ik enthousiast geworden van duiken en regelmatig duik ik in Vinkeveen in de plas. De bekendste duikstek is Zandeiland 4 en zelfs in alle weekenddrukte en met alle duikcursisten zie je regelmatig een snoek op de loer liggen. Ook wat dieper zie je vaak snoekbaarzen in schooltjes van een stuk of tien. En in augustus, midden in het duikseizoen, is het eerste dat je onder water ziet een baars. Maar er valt nog veel meer te genieten: zoetwaterkreeftjes, palingen, stekelbaarzen.

Ik denk dat deze manier van bewonderen van snoeken wél de goedkeuring van Marianne Thieme kan wegdragen.

Jaap Wiering,

Amsterdam

    • Jaap Wiering