Sport kort

Algemeen directeur Jan Reker verlaat voetbalclub PSV

EINDHOVEN. PSV moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. De huidige topman Jan Reker ziet af van een nieuw contract. Hij stopt om persoonlijke redenen. Zijn verbintenis in Eindhoven loopt op 30 juni 2010 af. „Ik blijf doorwerken tot het einde van dit seizoen”, liet hij gisteren weten op de site van PSV. De raad van commissarissen van PSV betreurt de beslissing van Reker (61), die sinds 2007 werkzaam is als algemeen directeur bij de Brabantse club. Ook commercieel directeur Marcel van den Bunder gaat PSV verlaten. Zijn contract, dat op 1 mei 2010 afloopt, wordt niet verlengd. (ANP)

Olympisch kampioen Tsjepalova geschorst

MOSKOU. De Russische langlaufster Joelia Tsjepalova heeft een schorsing van twee jaar gekregen wegens een overtreding van het dopingreglement. Dat maakte de nationale bond gisteren bekend. De drievoudig olympisch kampioene testte begin dit jaar positief op epo bij een wereldbekerwedstrijd in Italië. Tsjepalova (33) ontkent doping en wil in beroep gaan bij het sporttribunaal CAS. (ANP, Reuters)

Internacional huurt Ajacied Bruno Silva

AMSTERDAM. Ajax-voetballer Bruno Silva speelt komend jaar op huurbasis voor Sport Club Internacional uit Brazilië. De Uruguayaanse verdediger komt dit seizoen onder trainer Martin Jol nauwelijks aan spelen toe. Silva, die nog tot medio 2012 onder contract staat in Amsterdam, gaat vanaf 1 januari aan de slag bij Internacional. (ANP)

Levein nieuwe coach voetballers Schotland

GLASGOW. De Schotse voetbalbond heeft Craig Levein aangesteld als bondscoach. De 45-jarige Schot is de opvolger van de ontslagen George Burley, die de ploeg in een groep met onder meer Nederland niet naar het WK wist te leiden. (ANP)